Verslag bijeenkomst 20 april 2016: Xtraveller

Prikkelende presentatie door de mannen van Xtraveler

Woensdagavond hebben Jelle de Jong en Jeroen Vels (zij hebben elkaar in het verleden bij DNO ontmoet), een zinnenprikkelende presentatie gegeven over hun bedrijf: Xtraveler bergsportreizen.
De mannen hebben ons hun passie laten zien. Zowel Jelle als Jeroen zijn grafisch vormgever in het dagelijks leven en delen ook de passie: bergen. Zij klimmen/lopen al jaren het liefst in de sneeuw, trotseren ingewikkelde gletsjers en zijn niet bang het avontuur op te zoeken.
Jelle begon een aantal jaren geleden naast zijn werk met het organiseren van bergsportreizen. Omdat dat zo succesvol was, heeft hij sinds begin 2016 Jeroen erbij betrokken.
Wat er zo bijzonder is aan wat zij doen: de basis is kamperen. Verder zijn er drie niveau ‘s waarop je in kunt stappen: Basis (dan heb je een basisconditie nodig = 4 uur aansluitend kunnen lopen), Pro (dan moet je 6 uur per dag kunnen lopen) en Expert. Dat is meer voor de ervaren bergwandelaars. Op dit moment bieden de mannen twee locaties aan: Oostenrijk (Tirol) en Frankrijk (Chamonix, Mont Blanc).
Zij hebben mooie plannen voor de toekomst. Van het aanbieden van reizen voor gezinnen tot teambuildingsreizen voor bedrijven en expeditie fietsen in IJsland en Noorwegen.
Er is die avond nog lang nagepraat ……………………..