DNO helpt je verder!

Onder deze noemer heeft DNO2 een thema avond georganiseerd. Johan Olie (www.johanolie.nl) nam de deelnemers mee in de wereld van de lastige gesprekken. Iedereen heeft daar wel eens mee te maken, nietwaar?
Tijdens de inleiding over het onderwerp kwamen al een zestal cases naar voren. Van schoonmoeder tot speeddaten werd zo behandeld. Echt serieus werd het met het uitwerken van drie thema’s in groepjes. Daaruit kwamen heldere vraagstukken naar voren waarvan er uiteindelijk twee zijn behandeld. In een rollenspel werd een “gesloten klant” herkent en getracht die tot meer openheid te verleiden. In een ander vraagstuk werd helder hoe je om moet gaan met koopsignalen en hoe je vanuit een adviserende rol jezelf wijzigt in een verkopende rol. Lastige situaties die erg leerzaam zijn om aan te zien en te ondergaan. Helaas kwam de derde case over een eigenwijze klant niet meer aan bod. De deelnemers werden zo gegrepen door de onderwerpen dat zelfs de borrel in het gedrang kwam. Een compliment voor de organisatie, dat wel.

DNO2 leden hebben nu vouchers gekregen om een gast uit te nodigen. Die kan dan gratis deelnemen aan een bijeenkomst. Natuurlijk is dat bedoeld om leden te werven, maar vooral ook om DNO Zwolle 2 op de kaart te zetten. Dat het werkt blijkt uit het feit dat er naast de 11 leden ook drie gasten aanwezig waren, die erg enthousiast zijn over onze netwerk organisatie.

Een lastig gesprek

Een lastig gesprek